Body Scale! Penimbang Berat Badan Yang WOW!

Sunday, June 3, 2012

Akhirnya! Jumpa juga aku dengan penimbang berat badan yang aku duk cari-cari selama 2 hari nih! Aku memang dah budget RM150 untuk timbang ni, tapi asik jumpa timbang yang biasa jer... Timbang berjarum lagi la belambak! Hello ni dah tahun 2012 tau... Jual la penimbang yang complete dengan ade kiraan BMI tu!


So my roomate terjumpa satu penimbang ni kat kedai jual alat senaman kat JJ Ekuin. Harga RM199! Fulamak! Over budget RM50 nih... Tapi tak pe lah! Dah susah sangat nak jumper... Aku ke Fitness kat Alamanda tu ader, tapi mak oiiiii! Yang biasa pon RM200++ tau! Yang jenis full ni lak RM350++.. Gile mahal! Berat pon terkejut kalau macam tu punya harge! hehehe...


So penimbang RM199 ni bukan calang-calang penimbang tau! TOUCH SKRIN lagi ok! Background biru lagi! Ko ade? hahahaha... Penimbang ni juga boleh bagi tau pasal BMI, Kuantiti Air dalam badan, Berat Otot serta Berat Tulang! Hambik kau! Lengkap ok! So amat mudah la kalau nak tau pasal segala jenis berat dalam diri ni kan.. Siap boleh setting untuk 7 user lagi tau... Masukkan tinggi, umur... Nanti dia akan auto kire BMI... Kurlas kan!


Penimbang ni juga bagus, sebab ade jam! So waktu tak guna tu boleh la tengok jam! hahahahaha... So lepas ni aku da tak payah nak pinjam housemate punye jam lagi... EH!! Ape hal lak jam.. Penimbang lahh! Hoorey.... TQ Abe Sabri bagi pinjam penimbang awak tu yer...


So apa lagi, jom la kita timbang! Hadapi berat dengan senyuman! hahahaha....

*Amat puas hati dengan penimbang ini... Kawan aku tanya, penimbang ni boleh timbang "batu" ker yang hebat sangat... Jawapan aku YES!!! Ko try dulu! hahahahaha....

0 comments:

Post a Comment

 
Diary Faisal © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions