Nasi Briyani Maggi.. Nyum Nyum

Monday, December 5, 2011


Nasi Briyani?? YES! Itu la yang aku masak semalam. Simple je tak payah nak susah-susah. Aku beli Perencah Meggi nasi Briyani, ikot resepi belakang bungusan tu dan wallah! Siap!.. Jadik tau.. Tapi rasa briyani meggi la.. hehehe... Tapi still jadi ok! 

Kalau korang nak cuba ikot la resepi kat bawah ni k, simple GILE!!

Nasi Briyani MAGGI Simple

Bahan-Bahan :

  • Perencah Briyani Maggi
  • Beras (2 cawan)
  • Minyak Sapi
  • Ayam /  Daging (200 gram) (aku main bubuh suka hati je)
  • Air
Cara Memasak :
  • Panaskan minyak sapi dalam periuk nasi. Kemudian masukkan perencah Briyani Maggi tu dan gaul seketika.
  • Masukkan beras yang telah di basuh beserta dengan ayam dan gaul sebati.
  • Masukkkan air dan masak seperti biasa di dalam periuk nasi elektrik.
  • Siap!
Yum yum.. senang je kan! huhuhu..

*Semalam ade mood nak masak, so sental je apa yang ade...

2 comments:

  1. macam sedap je. hehehe .. malangya saya tak boleh makan nasi beriani nanti badan alergic. adoiiii

    ReplyDelete
  2. senang je masak... sedap la jugak walaupon express

    ReplyDelete

 
Diary Faisal © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions